Стопкадър БНТГолям успех на футболните младежи на България.Националният отбор на България до 21

...
Стопкадър БНТГолям успех на футболните младежи на България.Националният отбор на България до 21
Коментари Харесай

Младежите удариха Полша и се върнаха в играта за класиране на Евро 2025

Стопкадър Българска национална телевизия

Голям триумф на футболните младежи на България.

Националният тим на България до 21 години записа извънредно влиятелен и значим триумф над Полша с 1:0 в квалификационен мач от група D за класиране на Евро 2025. Момчетата на Александър Димитров изиграха доста добър мач и макар че домакините владееха повече самодейността, те нямаха съвсем никакви рискови удари по посока вратата на Дамян Христов. Единственото попадение осъществя Марин Петков, който с компактен отдалечен шут донесе триумфа в 58-ата минута.

По този метод България събира в актива си 12 точки и резервира третата си позиция в класирането. Към момента на второто място е тимът на Германия с 13 пункта, който обаче ще се изправи против Израел по-късно през днешния ден. Бундестимът е с два дуела по-малко от България и Полша и към момента няма загуба. За Европейското следващата година се класират единствено първите тимове, както и най-хубавите три втори от всички групи, написа Sportla.bg.

Двубоят стартира с напън на домакините, които обаче не съумяха да застрашат вратата на Христов. В 8-ата нашите момчета проведоха добра офанзива, само че два удара от комфортна отдалеченост на Станислав Шопов бяха блокирани от бранител в бяло.

В 13-ата минута Мартин Сораков пое добре отдясно и подаде към Шопов, който стреля тъкмо, само че вратарят на Полша избави. Домакините дадоха отговор с отдалечен шут на Калужински, само че високо над напречната греда.

Българите съумяха да провеждат ново рисково състояние малко по-късно, когато Марин Петков се възползва от неточност в отбраната на Полша и напредна с топка в крайници. Крилото на Левски пусна надясно към Георги Николов, който незабавно стреля, само че ударът му бе блокиран.

Полувремето приключи динамично с напън на поляците, само че отбраната на “лъвчетата ” беше на равнище и по този начин до гол не се стигна.

Второто полувреме започва с напън на домакините, който обаче още веднъж не даде резултат. В 58-ата минута обаче българите шокираха своя конкурент. Станислав Шопов подаде към Марин Петков, който от отдалеченост с прекрасен удар по земя разпечата вратата на поляците - 0:1.

Полша реагира незабавно и натисна родния отбор. Домакините насочиха няколко удари към вратата на Дамян Христов, само че родният пазач успяваше да улови. В 77-ата минута Сораков насочи удар от далечна отдалеченост, само че Тобиас избави. В заключителните минути поляците имаха на три пъти искания за дузпа, само че те не бяха почетени от основния арбитър.

Така България стигна до триумфа и резервира възможностите си за класиране напред.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР